BG . EN . RU

NoComment Group Logo

Материалите на този сайт са публикувани под Creative Commons License ((CC) BY-NC-ND). Всички търговски и регистрирани марки са притежание на техните собственици

Търговска марка Max Thrust

търговска марка, октомври 2012
Словна марка и графичен знак. Клиент: ЦНТХББ ООД
Търговска марка Max Thrust

В края на 2012. чрез Патентно бюро РОСТ (Москва, РФ) получихме запитване от Център за научно-техническо сътрудничество ХимБиоБезопасност ООД (Москва, РФ) за създаване на словна търговска марка и графичен знак. След съгласуване на офертата (един от тези, редки като Халеевата комета, случаи, когато първоначалната ни цена бе отклонена като прекалено ниска), работата се започна.

Заданието: търговска марка за изделия и продукти, свързани с фитнес и уелнес. Едната посока, в която трябва да вървим, е руска визия „тип Т-34“, стомана и челик, а другата посока: силно щатско излъчване (САЩ са традиционния лидер за този тип стоки). Пазар: Руската федерация, Западна Европа и Щатите. Марката е на английски. Интересът към нашето студио се обяснява както с добрите ни отношения с Рост Патент, така и с това, че имаме по-близко до европейското светоусещане от руските колеги. В скоби казано, да живееш и работиш на кръстопътя на народите наистина има своите преимущества в контекст дизайн на търговска марка и опаковка.

Словната марка: Първоначалните варианти за двете посоки са над 40, от които чрез внимателен подбор и тест според честотата на срещане остават 10-15 варианта. Предложенията се тестват в една от най-конкурентните среди – енергийните напитки, сред над 450 марки. В резултат на тестовете и на последвала селекция излъчваме трима варианта, с които започваме работа по графичното представяне на марката: MaxThrust, RPS (Russian Power Systems), UpLift.

Графичният знак: За всеки от фаворитите представяме правим от три до пет първоначални варианта, които в следващите стъпки прецизираме. Голямо предимство е да работиш съвместно с професионалист: Рост Патент на всеки ключов етап оказва експертна помощ, която е трудно да бъде надценена. Така получаваме увереност, че марката е актуална и уникална.

Резултатът: Клиентът одобри две от марките и откупи правата и на двата варианта за MaxThrust. Регистрацията отне на Рост Патент 3 години, което е нормален срок според руските стандарти.

Търговска марка Max Thrust Сертификати

 

 следващ проект: >> Рост Патент