BG . EN . RU

NoComment Group Logo

Материалите на този сайт са публикувани под Creative Commons License ((CC) BY-NC-ND). Всички търговски и регистрирани марки са притежание на техните собственици

Ancol CTIS


Дизайн на графичен знак, фирмена идентичност. Клиент: Анкол ООД

Анкол ООД е избрала името си и за търговската марка на своя водещ продукт. Ancol CTIS е система за автоматично управление на налягането в гумите, която трансформира автомобила от спортен в комфортна лимузина или Off Road всъдеход. Постарахме се да вградим в логотипа на фирмата изображение, пряко свързано с продукта. 
 


Цветовата комбинация остана строга и контрастна. До голяма степен прекрачихме някои граници в името на по-голямата връзка между марка и продукт. Рядко използваме обемни ефекти в логотип, но именно тук идеята за метал си е на мястото. Основните акцидентни материали (визитки, бланки, пощенски пликове) подкрепят избраната концепция за контрастност и активност на марката.

Съобразявайки се с намерението на собствениците да продължават осъществяването и на следващите си идеи за разработване на продукти, дадохме възможност за идентифицирането им с малка промяна на логотипа. Контролният панел е единственото, което се вижда в купето на машината, от множеството скрити от погледа на човек инженерни решения.

 

 следващия проект: >> Апи-Ив