Ancol CTIS

графичен знак, фирмена идентичност, януари 2014
Ancol CTIS.
Графичен знак и фирмена идентичност. Клиент: Анкол ООД

Запазен знак Ancol CTIS.

Анкол ООД е избрала името си и за търговската марка на своя водещ продукт. Ancol CTIS е система за автоматично управление на налягането в гумите, която трансформира автомобила от спортен в комфортна лимузина или Off Road всъдеход. Постарахме се да вградим в логотипа на фирмата изображение, пряко свързано с продукта. 
 

Вариации и цветови решения.


Цветовата комбинация остана строга и контрастна. До голяма степен прекрачихме някои граници в името на по-голямата връзка между марка и продукт. Рядко използваме обемни ефекти в логотип, но именно тук идеята за метал си е на мястото. Основните акцидентни материали (визитки, бланки, пощенски пликове) подкрепят избраната концепция за контрастност и активност на марката.

Акцидентни материали.

Ancol CTIS.

Съобразявайки се с намерението на собствениците да продължават осъществяването и на следващите си идеи за разработване на продукти, дадохме възможност за идентифицирането им с малка промяна на логотипа. Контролният панел е единственото, което се вижда в купето на машината, от множеството скрити от погледа на човек инженерни решения.

Приложение на логото.