Block Haus

Търговска марка и корпоративна идентичност, май 2006
Block Haus
Дизайн на търговска марка и корпоративна идентичност.

Търговска марка Block Haus.

Желанието за собствена търговска марка от една работилница за мебели е крачка напред в нейното развитие. Проектирането и производството на единични бройки и уникалните конструктивни решения са предизвикателство за малцина.

Търговската марка внушава конкретност и точност и същевременно една прикрита закачливост. Авторските решения са уникалното търговско предложение на работилницата. Те са намерили отражение в логотипа на марката.

Латиница и алтернативна композиция. Block Haus Цветови варианти. Block Haus

Разнообразието от възможности за композиране на комбинираната марка помагат при различните й варианти на използване.
Всички сме на мнение, че колкото по-кратко е името, толкова по-голямо може да бъде. Идеята да се съкрати до първоначалните букви не е нова, нито наша, но в случая е подходяща.

Акцидентни материали. Block Haus

Цветовият облик на фирмата е изграден изцяло в помощ на работещите във фирмата. Съобразен е както с цвета на работното облекло, така и с възможността да контрастира с голяма част от продуктите. Акцидентните материали на работилницата са насочени изцяло към представяне на търговската марка. Името на фирмата, както и служебната информация се посочват деликатно в служебните текстове.

Брандиране. Block Haus

Като част от работното облекло са разработени фланелки, допълващи черния цвят на гащеризоните и якетата.
Не на последно място е подвижната реклама на фирмата. Точността на доставката на готовата продукция трябва да се забележи веднага.

Брандиране бус. Block Haus