(CC) BY-NC-ND
Материалите на този сайт са публикувани под Creative Commons License. Всички търговски и регистрирани марки са притежание на техните собственици

Медец

Историята на тази марка и тези етикети е чудата и противоречи на стандартната процедура. Започна със запитване от страна на търговския директор на Бул-мед дали бихме взели участие в конкурс за дизайн на етикети със симпатичната търговска марка „Медец“. Отношението ни към конкурсите въобще е доста негативно, но опитът от съвместната работа с този човек ни гарантираше коректност. Заданието даваше много свобода: задължителните условия бяха словната марка (за която се търсеше и графично представяне) и... да не прилича на типичен етикет за мед.

Има хора и проекти, заради които се стараеш да дадеш най-доброто от себе си. В графичния дизайн това означава да създадеш най-адекватната визия. Направихме го. Предадохме проекта и се започна процедурата по оценка на кандидатите: с фокус-групи, както се полага, за по-обективни резултати. Очаквахме обаждане с положителен или отрицателен отговор. Вместо това получихме въпрос. Показаха ни етикета — победител от тестовете и ни запитаха с какви думи може да го дефинираме накратко. Първото впечатление беше, че това е етикет за блажна боя, а не за качествен продукт с марката „Медец“. Споделихме го. Отсреща се чу „Достатъчно. Това е поредния отговор, който получавам“.

Конкурсът беше забравен, а веселите етикети се появиха върху бурканите, пълни с вкусен мед.

< назад
Sorry, Anynews requires Website Baker 2.7 or higher.