BG . EN . RU

NoComment Group Logo

Материалите на този сайт са публикувани под Creative Commons License ((CC) BY-NC-ND). Всички търговски и регистрирани марки са притежание на техните собственици

VITAPHARM

Търговска марка, юли 2007
Vitapharm.
Tърговска марка и подкрепящи материали. Клиент: Витафарм

Фирмен знак. Vitapharm.

Започнахме работа по този проект с изричното условие да се разграничат двете части на логотипа. В заданието бе включено и задължителните два цвята — „аптекарско синьо“, каквото и да означава това* и „тревно зелено“. С първата част от изискванията (логотипа) се справихме сравнително безпроблемно. С втората част (цветовете) също, макар да ни се искаше да провокираме възприятието за аптеки по нетрадиционен начин. Все пак се спряхме... на традицията.

Цветови варианти. Vitapharm.

За по-ефективно използване на логотипа в различни приложения, показахме на клиента и възможността да използва и позитивните му варианти.

Употреба и адаптация. Vitapharm.

На всеки етап от проектирането не забравяхме основното място на този логотип — външна информационна табела с допълнителни елементи на нея.

   Рекламни материали. Vitapharm.

Част от проекта бе и разработването на задължителни POS материали. Малките пликове за лекарства в два размера с място за изписване на начина на приемане на лекарствата и чашите за подарък на редовните клиенти ни убедиха в правотата на простите решения при създаване на графичния дизайн за Витафарм.

Към тях прибавяме и възможността всеки да се обади по телефона и да получи адекватна и точна информация от своя аптекар.

Рекламни материали. Vitapharm.

 

* Размисли върху изискването „аптекарско синьо“: Всички аптеки са със светло синьо. Да, така е, ако си спомняме аптеките в страната ни преди деветдесетте години на миналия век. Да, така е, ако си спомняме „Софийски аптеки“. Да, така е, ако робуваме на предразсъдъци докато някой, някъде не каже: „Аптеките ни са нюанс на сивото съчетан с магента“... Колкото до тревното зелено — веднага задаваме въпросите си: Какъв вид трева? По кое време на годината? По кое време на деня? Къса или висока?

 

 следващ проект: >> АТМ Консултинг партнърс
 предишен проект: Аптеки А+ <<