Списание Времена

електронно списание, май 2024
Редизайн на списание и дизайн на рекламни банери. Клиент: Сдружение „Скрипториум“
Редизайн на списание и дизайн на рекламни банери. Клиент: Сдружение „Скрипториум“

Редизайн на списание „Времена“

Тази година тематично отпразнувахме 24. май с редизайна на електронното списание „Времена“, списвано и издавано от група ентусиасти-историци. В проекта намериха място низ интересни моменти, започвайки със заданието. Основното изискване към новия изглед на списанието беше да има хубав търговски вид и да бъде лесно за изработка от хора, които с графичния дизайн са на „вие“.

В началото беше анализа на досегашния дизайн, създаването и ползването на всеки брой, настъпилите изменения в технологиите и визуалното възприятие за последните 10 години, употребата на електронното съдържание от съвременния човек. Отчетени бяха и промените в редакционната политика, съответно – промяната в структурата на съдържанието. Запазваме и развиваме уникалните особености на дизайна.

В резултат се получава свежа съвременна корица, с актуализирана глава и подобрена четивност на рубриките. Форматът на изданието е сменен с А4, което позволява едноколонно оформление на основния текст (отчита се UX) и евентуално разпечатването му на хартия. Избираме Google Fonts, което решава евентуални проблеми със закупуване на шрифтове. Има още 1001 промени и решения, генерални и незначителни на пръв поглед, но необходими за крайния вид на списанието.

Черешката на тортата са банерите, с които ще се рекламира списанието. В тях освен оригиналните дизайни и сток фотографии използваме фотографии, които сме правили в интересни и вълнуващи места като Националната библиотека и Държавния архив. Особен гъдел е да държиш в ръце документите, които са положили основите на съвременна България.

Новият дизайн се реализира в добре структурирани файлове, задаващи изключително категорични граници при подготвянето на новите броеве. Това облекчава работата на любителите-дизайнери, без да вреди на качеството на крайния продукт.

Проектът е приключен. Честит 24. май!

 

Редизайн на списание „Времена“. Корици

Редизайн на списание „Времена“ Страници

Редизайн на списание „Времена“. Страници

. Страници

 

Редизайн на списание „Времена“. Банери

 

Редизайн на списание „Времена“. Банери

 

Редизайн на списание „Времена“. Банери

 

Редизайн на списание „Времена“. Банери