BG . EN . RU

NoComment Group Logo

Материалите на този сайт са публикувани под Creative Commons License ((CC) BY-NC-ND). Всички търговски и регистрирани марки са притежание на техните собственици

Кисели млека Лактима Балкан

Редизайн на серия опаковки за Лактима Балкан
Редизайн на серия опаковки за Лактима Балкан

Кисели млека Лактима Балкан. Дизайн

Първоначално задачата, която ни беше поставена от Лактима АД, беше тотално ребрендиране. След поредица срещи изкристализира мнението, че търговската марка и концепцията на настоящите опаковки ще са актуални още дълго време и изискват само обновяване, което започна с  редизайн на търговската марка. Отчетени бяха технологичните проблеми при печата, пожеланията на дистрибуторите и конкурентната среда, след което започнахме дизайна на опаковките. Разменяме местата на цветното и бялото полета, с което заобикаляме някои ограничения на печата. Цветното поле се превръща в гостоприемен фон за търговската марка и индикацията за качество на продукта. Намираме удачно място за слогана „Майстори на млякото“, за задължителните индикатори и реквизити. Има разлика и в дизайна на различните грамажи. 

Следва цветоотделяне и предпечат. С този етап обикновено завършва работата на дизайнера. Но ние смятаме, че проектът е приключил, едва когато опаковката е произведена. Борихме се месец и половина с печатницата. Сблъскаха се рутината и ограниченията на технологията, от една страна, и интуицията, познаването на печатния процес, от друга. Накрая успяхме да внушим какво целѝм и пътя, по който да го постигнем. Трудно е да се каже кое е по-приятно: дали опаковката, която радва окото, дали възгласът на технолозите „Най-накрая разбрахме какво е трябвало да стане!“, ентусиазма на печатарите при печата на следващите опаковки. Може би най-приятното е просто усещането, че си си свършил работата: увеличението на продажбите на новите опаковки от 20 до 400% за различните продукти от гамата.

Кисели млека Лактима Балкан. 400 г

Кисели млека Лактима Балкан

 

 следващия проект: >> Iso +Mg350, Zn & vitamin B6