BG . EN . RU

NoComment Group Logo

Материалите на този сайт са публикувани под Creative Commons License ((CC) BY-NC-ND). Всички търговски и регистрирани марки са притежание на техните собственици

25 години Макпрогрес. Винаги заедно!

Празнуване на 25 години от създаването на Макпрогрес

Август 2015: получаваме на мейла кратка и делова покана да присъстваме на тържеството по случай 25-годишнината на Макпрогрес д.о.о. Кратка и делова, защото това е стила на комуникация и на работа в Македония въобще и в частност – в Макпрогрес. Комуникацията по мейл е немногословна, а срещите ни са наситени до краен предел с решаването на огромен брой конкретни въпроси. Започват в ранния предобед и продължават до смрачаване. Без „почивки за кафе“, „работни обеди“, „общи съображения“. Всичко е кратко и точно.

Тази покана в никакъв случай не е задължителна проява на протоколна любезност. Възприемаме я като искреното желание на човек да сподели знаменателна дата в компанията на близки хора, на съмишленици. Възприемаме я като ценна възможност да поздравим двама мъже, една фирма и целият им персонал за създаденото от тях. Да благодарим за шанса, който сме имали, да сме съпричастни на успеха им.

Както винаги пътуването към Виница е приятно, изпълнено с очакването да срещнеш искрени усмивки – гостоприемството на Глигор и Александър Цветанови и техния неуморим дух са единственото, което не се променя в годините. Посрещането, настаняването – във всеки детайл се усеща лично отношение и искрено внимание. Самото събитие – организацията, цялостната кампания и подготвените материали са на високо професионално ниво. Събитие, с което може да се похвали всяка една зряла фирма. Но понеже имаме привилегията да сме свидетели и съучастници на половината от жизнения път на Макпрогрес, забелязваме още един характерен и уникален детайл: всичко казано и показано е истина. Реално е.

Истина е мотото на събитието: „Винаги заедно!“. Реално е всичко постигнато, изградено и създадено. Потвърждението за това може да се види и пипне: във всяка една от непрекъснато увеличаващите се производствени линии; във вниманието към външното оформление на площите и сградите; в подбора на персонала и здравия екипен дух, който цари в цеховете и офисите на фирмата. Видимите прояви за това са безбройни, материални и безапелационни.

Но една от тях я приехме много лично.

Портфолио в натура.

В централната зала на ресторанта Александър Парк беше изграден огромен щанд с продукцията на Макпрогрес. Вероятно малко дизайнери са имали портфолио в такива мащаби, изпълнено в натура. Преброихме 193 опаковки (от общо 198-те на щанда), дизайнът на които е създаден в нашето студио. Представени са всичките им търговски марки, образа на които е замислен и създаден в нашето студио: Винчини, Сончева долина, Армония, Натура, Алми… Корпоративната идентичност на Макпрогрес. В това портфолио са материализирани 12 (дванадесет) години партньорство и хиляди часове работа на петима човека – Марина, Асен, Гергана, Александър, Атанас.

И… както се поздравява скъп приятел: Честит рожден ден, Макпрогрес! Нека бъдеш здрав и щастлив! Благодарим, че те има и че сме заедно!

Макпрогрес,
 Фабрика Винчини

Производствена линия. Поглед отвътре

Производствена линия. Поглед отвътре

Наздраве,
 Макпрогрес!

предишната публикация: >> Коментари към известни картини