Ефектът „Уау!“

Ефектът "Уау!". Amino Expert и Helasol от игла до конец. Истории.
Amino Expert и Helasol от игла до конец. Клиент: Еcofol

В края на 2015. в студиото ни като винаги очаквани гости се появиха Татяна и Ради от Екофол с думите „Имаме идея!“. Оказа се, че не е точно идея, защото новите продукти вече се разработваха. И че не е точно идея, защото нямаше никаква идея относно позиционирането, начина им на продажба и съвместяването на новата гама торове с досегашните, класически „Лактофол“. Но скоро новата концепция започна да придобива форма: разделяне на продуктите в категории според употребата и състава им, генериране на подходящи търговски марки. Всичко това – обяснено и онагледено в образ, движение и звук. С петнайсетминутното филмче Ради постигна синхронизиране на усилията на всичките участници в процеса и обединяването ни около обща цел.

Докато се избистряше визуалната концепция и посока, се провеждаха срещи и обсъждания по всеки текущ проблем. Това, с което можехме да помогнем, е избора на опаковки, като наум премервахме дизайн и технология върху избраните мостри. Според силите и уменията си участвахме в създаване на лицето на новата гама – усещането от него, персонализацията и идентификацията му; внушението, което потребителят трябва да получи на подсъзнателно ниво. Процесът, който започна с невинното „Имаме идея!“ навлезе в областта на точната логистика и сгъстените срокове. Появиха се първите предложения за графично изображение на търговските марки и Amino Expert и Helasol се сдобиха с адекватен образ. Характерното в тези торове беше използването на аминокиселини и хелатизирани микроелементи, съчетаването на наука и технология в модерен продукт. От там дойде и развитието на визуалната концепция в етикетите и рекламните материали Amino Expert и Helasol, докато една привечер получихме писмо: „Зарадвахте ни!!!! Кусурите после“. И снимка на един екип, грейнал в усмивки.

 

Ефектът „Уау!“ развитието на визуалната концепция в етикетите и рекламните материали Amino Expert и Helasol

 

Такова признание е най-голямата награда за работата ни. „Уау! Ами сега ние как ще продаваме?“ е също признание, което дошло от конкурент, радва и мотивира. Също както и оттеглянето от пазара на досегашен съперник. Не закъсня и  официалното признание за новата разработка на Екофол. И отново – в звук и видео. Негово Величество Пазарът също каза тежката си дума – гамата продукти се допълва и развива, което е доказателство за търговския успех.

Ако трябва да обобщим какво представляваше за нас тази кампания: имахме удоволствието да работим в усмихнат, компетентен, динамичен и ентусиазиран екип, разработил и внедрил цяла гама от иновативни български продукти. Имахме удоволствието да допринесем за успеха на добри хора и на добра идея. Дай боже всекиму!